כשרות

חדשות כיפה הרב אייל קרים 16/06/02 11:23 ו בתמוז התשסב

שאלה

קראתי את כל תשובות הרב בנושא מזון כשר במסעדה ללא תעודת כשרות (תשובות מס' 8309,8312,8333,8334) ולצערי הרב מאוד, הרב לא אמר את שהיה חייב לומר.

כף רגלו של יהודי יר"ש לא תדרך במסעדה ללא תעודת כשרות. נקודה.

ואין הכוונה לקניית בקבוק קולה אלא לרכישת מזון כפי ששאל השואל בשאלה 8324.

כל ההסברים שכת,ר כתב נראים כהידחקות לפינה שחבל שהדיון גלש אליה.

"ההיתר" לקנות מזון כשר במסעדה ללא כשרות מקעקע את יסודות הכשרות הממלכתית במדינת ישראל - וחבל שכך. וד"ל.

תשובה

כתבת: "כף רגלו של יהודי יר"ש לא תדרוך במסעדה ללא תעודת כשרות". ומה יעשה חייל שעולה בדקה האחרונה על האוטובוס מירושלים לקרית שמונה, או מקום רחוק אחר, ולא הספיק להכין כריך בביתו וגם לא לקנותו במקום עם תעודת כשרות, וכשיגיע ליעדו יעלה על הסעה לבסיסו בלי שתהא לו אפשרות לקנות באף מקום והוא טרם התפלל, ומחמת זה לא יוכל להתרכז. האם תאמר לו לצום חצי יום, או שמא תסכים שיכול להכנס על מנת לקנות מזון שלו הכשר? ואפילו אם כבר התפלל בביתו האם תורה לו לצום חצי יום?