כשרות

חדשות כיפה הרב משה כ''ץ 14/03/02 05:42 א בניסן התשסב

שאלה

בס"ד

לכבוד כבוד הרב

שאלתי לגבי דגים מלוחים דוגמת אנשובי כבושים בשמן זית בקופסאות שימורים המיוצרים באיטליה או בספרד ויש עליהם פיקוח ממשלתי האם ליהודים המתגוררים בגולה זה כשר לפסח

יורינו ושכרו כפול מין השמיים

תשובה

שלום
בארצות מסוימות לא כותבים ע"ג האריזה סימון כשרות אלא ישנן רשימות של המוצרים הכשרים. ולכן צריך לבדוק ברשימה.
בארץ אין לאכול שום מוצר בלא סימון כשרות מוכר ומקובל ע"י הרבנות הראשית לישראל ואם המוצר מחו"ל צריך ג"כ אישור הרה"ר ע"ג האריזה ולא מספיק שיהיה מדבקה