כשרות

חדשות כיפה הרב משה כ''ץ 07/03/02 19:31 כג באדר התשסב

שאלה

שלום,יש לי כמה שאלות .

1.בצבא אצלי במוצב לא בוררים אורז,לא מנפים קמח

וכו' האם מותר לאכול את האוכל הזה.( אנו במוצב מרוחק ואין בידי המש"ק דת שלי לעשות כלום בנושא.

2. האם מותר לאכול שוקלד מסוג מסויים אשר בד"כ מופיע בהכשר כאשר אין עליו הכשר (MARS' SNIKERS)

3. ידוע שישראל לא נחשדו על הכשרות. האם מעיקר הדין מותר לי לאכול אצל סתם יהודי דתי אשר אין לו תעודה בחנות כשברור לי שהעסק שלו קטן והוא לא יכול לאפשר לעצמו מימון תעודה (אני מבקש להתעלם מנושא יפוי הכח והחלשת מוסד הרבנות.)

כמו כן האם מותר לי לאכול סתם אוכל של חברים לצבא ששומרים כשרות בבית באופן כללי.

4. בצבא אצלינו ע"מ להכשיר חסה וכרוב מטבילים במי מלח מספר דקות בלבד, האם אפשר לסמוך על הבדיקה ה"חפיפניקית" הזאת.

תודה רבה , איתן

תשובה

שלום איתן
1. זו בעיה קשה, אבל אולי אפשר שתברור אתה את האורז ואת הקמח, זה לא דבר כ"כ קשה לעשות. חשוב מאוד שיפרישו חלה אם משתמשים בכמות מעל 1.20 ק"ג של קמח באותה עיסה.
2. א"א לאכול שום מוצר מוגמר בלא הכשר.
3,4. אין אפשרות לאכול במקום שאינו מושגח,ומי שמציג את עצמו ככשר בלא תעודה עובר על חק הכשרות. אלא שאם אתא מכיר את אותו אדם ויודע שהיא שומר הלכות כשרות אז אפשר לאכול אצלו. כנ"ל לגבי חבריך לנשק.
ה' ישמור אותך