כשרות

חדשות כיפה הרב משה כ''ץ 11/02/02 14:14 כט בשבט התשסב

שאלה

בהמשך לשאלתי הקודמת, אוכל לתת לך שמות של מסעדות בהן ראיתי את התעודות הנ"ל, לכשרות בימים א'-ה' בלבד, כאשר בשבת פתוח, ועל התעודות חתומים מגדולי רבני הציונות הדתית בצפון. ראיתי תעודות כאלו ב"דג על הדן" ו"דן עדן" שבנחל דן, ומסעדת הדגים שבקיבוץ דפנה (מן הסתם ישנן עוד מסעדות בצפון בעלות תעודות כאלו, אני שמעתי על התופעה משכני ואח"כ ראיתי בעצמי).

תשובה

דיברתי עם המשגיח של מסעדת "דג על הדן" והוא אישר שכך המצב. כדי למנוע בעיות של בישול בשבת ביום שישי בשעה 14.30 הוא לוקח את כל הכלים הרגילים שמשתמשים בהם במשך השבוע ונועל אותם בתוך מחסן- וביום ראשון בבוקר הוא מוציא אותם ומכניס אותם שוב לעבודה.
אמנם ישנה בעיה של מסייע בידי עוברי עבירה אלא שיש כאן שיקולים כלל ישראליים שאי אפשר לעמוד עליהם כאן באריכות. אפשר רק לספר שלפני שהרבנות הסכימה לתת הכשר באותו מקום אכלו יהודים טובים באותה מסעדה בשר בחלב, בשר עם דגים ועוד כל מיני מאכלות אסורות.