כשרות

חדשות כיפה הרב משה כ''ץ 30/01/02 03:51 יז בשבט התשסב

שאלה

אני מחכה בין בשר לחלב 6 שעות ויש כאלה שמחכים2 או 3 כמה שעות צריך לחכות לפי דעתך ?

תשובה

האמת היא שהפוםקים אינם מזכירים כלל וכלל שיטה כזאת,ולענין הזה של שהייה בין בשר לחלב אין הבדל בין בשר בקר/צאן לבין בשר עוף או הודו.
ויש בזה שתי שיטות בשו"ע יור"ד פט:א

א. שו:ע-שש שעות
ב. רמ:א- שעה אחת

וכל הםפרדים וכמעת כל האשכנזים נוהגים לשהות שש שעות בין בשר לחלב. (כדברי הש:ך שראוי לעשות לכל מי שיש לו ריח תורה.
אלא ש'ש עוד שני מנהגים:
יוצאי הולנד נהגו לשהות שעה אחת כפםק הרמ”א
חלק מיוצאי גרמניה נהגו לשהות שלש שעות (למרות שדעה זו אינה מוזכרת בשו”ע היא כן מוזכרת ברבנו ירוחם)