כשרות של תעודת כשרות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 12/02/02 08:05 ל בשבט התשסב

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שליט"א שלום רב,

שאלתי היא, כיום ידוע על המון ספקות וזיופים של תעודות כשרות,

לכן מה אפשר לעשות?? לא לאכול באף מסעדה שאני מכיר,ויודע שאין ספק בה?

ושאלתי השניה היא, שיש מסעדה שיש לה תעודת כשרות של הרבנות שלדעתי היא לא מזוייפת (היא בבני ברק...) אך בזמן האחרון רצה שמועה שיש המון בעיות עם הכשרות שם ועדיף לא לאכול,למרות שיש ש תעודה רגילה של הרבנות.

האם אני צריך להקשיב לשמועות אלו? שהרי הם יכולים להיות בגדר לשון הרע, או לאכול שם

שהרי אם יש תעודת כשרות - אני סומך על הרבנים שהכשירו.

בתודה מראש.

תשובה

בס"ד

אל תאכל בשום מסעדה שאתה לא מכיר אישית את בעל המסעדה או את המשגיח, ואתה יודע שאפשר לסמוך עליהם.

שום תעודה אינה ערובה לשום דבר.

אני כותב לך את זה בתור רב שמאוד מתאמץ בנושא כשרות בהיקף ארצי ווחתום על תעודות בהיקף מקומי.