כשרות למשחת שיניים ואודם

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 01/10/03 15:40 ה בתשרי התשסד

שאלה

האם ניתן להשתמש באודם תוצרת חוץ שאין עליו כשרות, כנ"ל לגבי משחת שיניים? שאלה נוספת: האם אשה הנוטלת גלולות למניעת הריון כל יום בשעה קבועה (12 בלילה) האם יכולה לבלוע ביום כיפור ללא מים?

תשובה

בס"ד
שלום וברכה.

א. אודם חיצוני אינו צריך הכשר, כי הוא לא נכנס בפה בכלל.

ב. לגבי משחת שיניים - אם לא היתה שום משחת שיניים עם כשרות, היה מקום לדון אם מותר כשהדבר נצרך, ובתנאי שמשתדלים לא לבלוע כלום, אבל כיון שיש היום הרבה משחות שיניים עם הכשר אין סיבה להקל.

ב. מותר לבלוע את הגלולות ביום כיפור בלי מים, אבל אם אפשר לקחתן מיד בצאת הצום – יותר טוב.

חיים טובים.