כשרות - דחוף!!!

חדשות כיפה הרב משה כ''ץ 13/05/02 10:02 ב בסיון התשסב

שאלה

בס"ד

כבוד הרב שלום,

אני לוקחת כדורים הומופטים ולכן אסור להשתמש במשחת שיניים שיש בה מנטה. ישנה משחה שעשויה מצמחים (הומפטית) שאני יכולה להשתמש בה, אך לא מצאתי עליה חותמת כשרות. האם מותר לי להשתמש בה (מצאתי רק עוד משחה אחת הומפטית ויש בה כשרות אך אני לא מסוגלת להשתמש בה בגלל הטעם הנורא. וככלות הכל זה עשוי מצמחים שכידוע אין בהם בעיה!)?

תשובה

שלום וברכה
מותר להשתמש במשחת שיניים עם מנטה כשלוקחים תרופה הומופטית רק שצריך להרחיק בין לקיחת התרופה לבין השימוש במשחה בחצי שעה. כמו שבוודאי אמרו לך שצריך להרחיק בין קפה או כל אוכל אחר לבין התרופה .
וזה פתרון קל וטוב במקום להסתבך עם כל מיני משחות ואנו לא יודעים מה יש בהם באמת.
רפואה שלימה