כשרות במקומות בלי תעודה

חדשות כיפה הרב משה כ''ץ 26/01/02 20:20 יג בשבט התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום!

1. ישנו מקום בו מוכרים מיצים טבעיים. במקום מוכרים דברים נוספים אך כולם חלביים בלבד. המקום סגור בשבת, אך אין לו תעודת כשרות.האם ניתן לקנות מיצים שמוכנים לנגד עיני במקום זה? ואם כן, האם יש פירות שאסורים לשימוש אם איני יודע מהיכן נקנו הפירות שמהם מוכנים המיצים?

2. האם במסעדה שפתוחה בשבת אך מוכרת רק דברים חלביים או דגים ניתן לקנות טוסט מגבינה צהובה ורסק עגבניות? ואם ישנן הגבלות האם אפשר לקנות דברים במסעדה זו אם אקבל תשובות מתאימות לשאלות בנוגע לגבינה או לירקות או למצרכים אחרים במסעדה?

סליחה על סיבוכיות השאלה.

תודה מראש, ושבוע טוב ומבורך!

תשובה

לעמיחי שלום
אין לאכול במקום לא מושגח ואפילו במקום עם הכשר כדאי לדרוש ולחקור על נוהלי הכשרות שבאותו עסק. ואפילו לבקש לדבר עם המשגיח, ואם אינו נמצא באותו זמן, למה הוא לא נמצא. הדברים הללו מאוד מחזקים את הרבנות בפרט ואת ענין הכשרות בכלל.