כשרות במסעדות- מהדרין

חדשות כיפה הרב משה כ''ץ 04/02/02 04:38 כב בשבט התשסב

שאלה

שלום לכבוד הרב! רציתי לשאול לגבי הכשרות במסעדות מהדרין. עד לתקופה האחרונה ידעתי שההבדל בין מסעדות בעלות השגחה של מהדריןלמסעדות בעלות השגחה רגילה הוא בהימצאות המשגיח כל הזמן. אולם, כאשר בדקתי זאת בכמה מסעדות בעלות השגחה "מהדרין", הם טענו שאין שם משגיח וכן שהוא לא צריך להישאר שם כל היום. האם זה נכון? אז מהו ההבדל בין שתי הכשרויות? (לגבי מסעדות חלביות). אודה לך על תשובתך מראש.

תשובה

למוריה שלום וברכה
עברתי על נוהלי הכשרות של הרבנות הראשית(קובץ נוהלי כשרות עמ' 51-57)בענין כשרות למסעדות, ולא ראיתי שם שתנאי לקבלת הכשר מהדרין הוא המצאות המשגיח במסעדה כל שעות העבודה.
בכלל כל ענין כשרות מהדרין הוא דבר מעורפל. כל השנים לא היו נהלים ברורים מהו "מהדרין" עד לפני כשנתיים שהתפרסם קובץ נוהלי כשרות של אגף הכשרות הארצי של הרבנות הראשית לישראל. וגם כן בגלל הריבוי נותני כשרות של הבד"צים למיניהם הדבר נעשה עוד יותר מסובך כשכל בד"צ קובע לעצמו מהו מהדרין לפי שיטתו. שהרי לא כתוב בשולחן ערוך מהי כשרות מהדרין.