כשרות בלי בדץ

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 21/02/02 02:20 ט באדר התשסב

שאלה

אנחנו משפחה דתית שהתחזקנו במשך הזמן, בעבר נהגנו לקנות מנות חמות מכל הסוגים בהכשר הרבנות. בעלי דורש שנקנה רק בהכשר העדה החרדית.

הבעיה היא שחוץ מפירה ואורז אין מגוון בהכשר העדה החרדית והילדים רוצים טעמים שונים,

הייתי רוצה לשאול האם במנות חמות מספיק הכשר רבנות או צריך לקנות רק הכשר עדה חרדית ומדוע?

תודה מראש

ענת

תשובה

בס"ד

שלום הבית הוא חשוב מכל דבר. ואע"פ שיכול להיות שאין במנות אלו בעיה – שלום בית יותר חשוב.

לגבי ההכשר בבשר ושאר דברים – ראוי לשאול את הרב המכשיר מהי רמת הכשרות ולפי זה לדעת האם לקנות או לא. אע"פ שאין הכשר בד"ץ.

אם מדובר במנות שלא כוללות מוצרי בשר לפי דעתי אין לחוש כל כך. כיון שבדרך כלל כל הרבנויות מקפידות על כל הכללים. גם בבשר הם מקפידים אבל בנושא זה יש הרבה חומרות לא מאכילים את האדם את מה שהוא לא רוצה.
לסיכום תמיד כדאי לשאול את הרב המכשיר מה הוא ממליץ.