כפה עליהם הר כגיגית

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 25/03/02 21:38 יב בניסן התשסב

שאלה

בס"ד

כבוד הרב באתר דתיים חילוניים וואלה יש דיון בנושא מעמד הר סיני. החילוניים טוענים שהתורה כביכול ניתנה בכפיה . מה דעת החכמים בנושא זה?

תשובה

בס"ד

מעמד הר סיני היה אכן בכפיה מסוימת ולכן הוא היה חסר משהו. כך אומרת הגמרא.

בזמן מרדכי ואסתר תוקנה הכפיה הזו במשהו כשבני ישראל קיבלו את פורים בשמחה שלמה.

אבל שים לב - גם בהר סיני הם אמרו בסוף "נעשה ונשמע" בלב שלם. הם אולי לא רצו בתחילה את כל המעמד הזה זה היה גדול עליהם, "אש וברקים" - "ענן על ההר"- אבל כשהוא קרה, הם היו שם בכל ליבם מאודם ונפשם.