כניסה לדירה חדשה בשלושת השבועות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 13/06/02 12:47 ג בתמוז התשסב

שאלה

האם ניתן להכנס לדירה חדשה בשלושת השבועות - לשיטת האשכנזים ?

ואם התשובה שלילית האם יש אפשרות לעשות לפני 3 השבועות מעשה של קביעת מזוזה,שינה וכדו' בדירה על מנת שהדבר יהיה מותר ,כלומר "לחדש" אותה ?

תשובה

בס"ד
לא מברכים "שהחיינו" בתקופה של בין המצרים. וכל כניסה לדירה "חדשה של ממש" או "חדשה לו" השוכר או הקונה אותה מיד שניה אע"פ שהיא ישנה מצד עצמה מחייבת ברכת "שהחיינו".

יש שנוהגים לברך את ברכת ה"שהחיינו" על דירה רק כשלובשים בכניסה לדירה בגד חדש וכד' - אעפ"כ עיקר החיוב הוא על הדירה החדשה.

לכן יש להכנס לדירה קודם שלשת השבועות.

אם נזרק מדירה אחרת באמצע שלושת השבועות - יכנס לדירה חדשה אפילו באמצע התקופה הנ"ל.

אם הוא יודע מראש שיצטרך להכנס רק בשלושת השבועות - יכניס מעט דברים לבית לפני י"ז בתמוז - יקבע מזוזה ויברך שהחיינו ויכנס לדירה אחרי י"ז בתמוז.