כניסה/יציאה מביה''כ

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 10/07/02 02:51 א באב התשסב

שאלה

האם אומרים את הפסוקים של כניסה ויציאה מבית הכנסת רק בשחרית או גם במנחה וערבית וסתם כניסה לביה"כ??

כי במנחה וערבית לא מניחים תפילין אז אולי לא אומרים את הפסוק "ואני ברוב חסדך..."

תשובה

לירן שלום,

אכן הזוהר הקדוש הפליג מאוד בשבח היוצא מביתו והולך לבית הכנסת מוכתר בתפילין,ואומר בפתח בית הכנסת את הפסוק:"ואני ברוב חסדך אבוא ביתך אשתחוה אל היכל קדשך ביראתך",וכשהוא נכנס והולך יאמר:"ה צבאות עמנו משגב לנו אלוקי יעקב סלה","ה צבאות אשרי אדם בוטח בך","ה הושיעה המלך יעננו ביום קראנו".
כל זה בשחרית,ואולם במנחה וערבית אין חובה לומר,אולם אם רוצה לומר במנחה,יכול לומר.
בברכה וכל טוב,
שמואל זעפרני