כמון

חדשות כיפה הרב משה כ''ץ 23/03/02 22:57 י בניסן התשסב

שאלה

שלום לכבוד הרב,

אבקש לדעת האם יש בעיית כשרות בפסח עם התבלין כמון ואם לא האם יש בעיית קטניות?

בתודה מראש,

דוד כרם.

תשובה

שלום דוד

כמון הוא סוג של קטנית ואשכנזים לא משתמשים בו בפסח.
יש בעיה קשה בכמון. יש כמעט תמיד חיטה מעורב בגרגרי הכמון. צריך לבוררו היטב שהרי אם הוא נטחן ביחד עם הכמון ובה במגע עם מים בפסח עצמו הוא מחמיץ ואוסר את כל התבשיל. וחמץ בפסח לא מתבטל אפילו באלף. אם התבשיל נעשה לפני פסח הוא מתבטל בשישים.
לכן יצאו הוראות מיוחדות של הרבנות הראשית בענין הכמון בפסח. צריך לדקדק לקנות תבלינים עם הכשר טוב.