כלי שבישלו בו בשבת

חדשות כיפה הרב שי פירון 04/04/02 19:17 כב בניסן התשסב

שאלה

אם יהודי לקח סיר/צלחת ובישל בו בשבת, האם הכלי מותר בשימוש, או שמא הוא צריך טיהור או משהו בסגנון?

השאלה היא האם הכלי מותר בשבת?

והאם הוא מותר בימי החול לאחר השבת?

תשובה

ב",ה

שלומות!

הדבר שרוי במחלוקת ראשונים. לדעת הרשב"א מה שהכלי "בלע" בשבת הוא בכלל איסור ולכן הלי הוטרף. רוב הראשונים לא קבלו עמדתו אף שהובאו דבריו כשיקול הלכתי בתוך דברי המשנ"ב בסימן שיח'. לכן, ודאי שבדיעבד ניתן לסמוך ולהקל בכלי מסוג זה. וגם לכתחילה, לרוב הדעות הכלי מותר.
בשיקול זה, משתמשים גם בשאלת מתן תעודת הכשר למקומות הפתוחים בשבת. שהרי לכתחילה, למה להקל בשיטת הרשב"א?! כל הכלים במסעדה הם כלים שבלעו איסור.
וכמובן שלזה יש להוסיף את ההבחנה בין מי שעושה זאת באופן חד פעמי למי שעושה זאת באופן קבוע שאז יש מקום לחשוש לשאר ענייני הכשרות בביתו.

בברכה,

שי

בברכה,

שי