כלים חלביים שנוקו בספוג בשרי

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 03/01/02 12:32 יט בטבת התשסב

שאלה

שלום רב,

אני שייכת לפרוייקט התנדבותי הפועל עם ילדים נכים וחברים בו מדריכים, וילדים דתיים וחילוניים. באחד המפגשים קירצפו , בטעות, כלים מפלסטיק (קנקנים, סכו"ם, קערות) חלביים בסקוט'ש בשרי. מה דינם של אותם כלים? האם יש חשיבות לטמפרטורת המים בהם הם נשטפו? תודה.

תשובה

בס"ד

זה כשר ואין בזה איסור כיון שהספוג בו קירצפו את הכלים היה טבול בחומר ניקוי או משחת כלים ואז כל ה"טעם" של הבשר או החלב נפגם ואינו מטריף יותר.

כל מה שאני כותב זה "בדיעבד" אחרי שכבר ניקו, ודאי שלכתחילה צריך להשתמש בספוגים נפרדים לחלב ובשר.

אין חשיבות לחום המים במקרה זה. במקרים אחרים יש חשיבות רבה.

שלום