כלב בבית

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 29/07/02 12:17 כ באב התשסב

שאלה

כבוד הרב שלום רב.

אני יודעת שזה לא מקובל כל כך אבל ציינתי בפני רב אחר גם מהאינטרנט שיש לי כלב בבית...

והוא לא כל כך התייחס לזה הוא אומר שלגבי כלב אין שום בעיה.

ולומר את האמת אני אינני חושבת כך מכיוון ששמעתי מגדולים בתורה שכלב זה לא דבר טוב בכלל..

במיוחד בבית זה מטמא את המזוזות יש טומאה בבית.

האם זה נכון???

תשובה

שלום מיטל,
הגמרא(ב"ק טו ע"ב)אומרת:"רבי נתן אומר מנין שלא יגדל אדם כלב רע בתוך ביתו...תלמוד לומר לא תשים דמים בביתך".
ואומנם פסק הרמב"ם(נזקי ממון פ"ה ה"ט)וכן מרן בשו"ע(חו"מ תט ג)שאסור לגדל כלב רע אלא א"כ הוא אסור בשלשלאות של ברזל וקשור בהם.
לדעת מרן הראש" הרב מרדכי אליהו שליט"א לא טוב כלל לגדל כלב בבית,אלא א"כ אדם גר בישוב ספר שאז מותר לו לגדל כלב בביתו.
בברכה וכל טוב,
שמואל זעפרני