כיתה ז'

חדשות כיפה הרב שי פירון 02/02/02 12:35 כ בשבט התשסב

שאלה

לרב שלום,

אני בן 12 וחצי והתחלתי ללמוד בישיבה,

והתקשיתי בהתחלה להתאקלם והבאתי ציונים לא טובים ותוך כדי כך נעשה לחץ בבית,

בחודשיים האחרונים אחרי שיחה עם הרב הצלחתי להשתפר קצת אבל הדרך עוד ארוכה,

איך אני יכול להשתפר בלימודים להוריד לחץ ולפתח יחסים טוב יותר עם הרבנים בישיבה??

אלמוני

תשובה

ב"ה

שלום לך
אלמוני יקר.

ראשית, כל הכבוד לך על המאמץ הגדול שעשית. אין לי ספק שעוד תראה ברכה גדולה בעמלך.

דע לך שהיסוד לכל השינויים שכולנו עוברים קשור בהתמדה ובקביעות. לפעמים, משהוא איבד את האימון שלנו, או "שקנה" לעצמו שם מסויים. אי אפשר לשנות אותו ביום אחד. יחד עם זאת, כאשר זוכים להתמיד, מתברכים בברכה המיוחדת: "במקום שבעלי תשובה עומדים - צדיקים גמורים אינם יכולים לעמוד". המשך בדרכך המיוחדת, התמד בה ותראה שכולם ירכשו לך כבוד רב וחיבה יתירה.

אם אתה מרגיש שהרבנים לא מאפשרים לך להשתחרר מהלחץ, דע לך שהם ישמחו בהצלחתך. פנה אליהם וספר להם על מאמציך. אם אתה מתבייש - הבע זאת בכתב.

בעז"ה, לא ירחק היום ותשמח בכל מעשה ידיך.

בברכה,

שי