כיצד לתקן הוצאת שז"ל?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 16/01/02 15:09 ג בשבט התשסב

שאלה

שלום לרב

שאלתי היא.כיצד ניתן לכפר ולתקן על חטא הנעורים הידוע.(הוצאת...לבטלה)

זקוק דחוף לתשובה.

האם ניתן לכפר?

תשובה

בס"ד

שלום

בודאי שניתן לתקן. הקב"ה ברא את התשובה לפני שברא את העולם כדי שנוכל לתקן כל כך חזק עד שנוכל לעקור את החטא מהיסוד ואפילו קודם לו.
התיקון הוא מתחלק לשלוש: סור מרע עשה טוב ותיקון.

בענין "עשה טוב" יש שני מצבים:
א] אם אתה בגיל חתונה - עיקר התיקון הוא בכך שתתחתן ותקים בית נאמן מלא חיים ושמחה.
ב] אם אתה כבר נשוי או שאינך בגיל חתונה – עליך להתמקד בלימוד תורה ובעשית מעשים טובים, שלא תיגע לריק כמו שעשית בעבר אלא שתעשה מעשים עם תועלת.
תעשה מעשים בחכמה כמו שאמרו ז"ל - "סוף מעשה במחשבה תחילה" שיהיו להם פירות ולא סתם לעשות משהו.

בענין ה"סור מרע" בכל המצבים דינך אחד:
אל תגרה את עצמך בנשים שאינם שלך. זה מתחיל בהסתכלות על נשים, התבוננות בהן, מחשבה עליהן, הסתכלות בטלויזיה בתוכניות לא צנועות, אינטרנט, וכד'.
כל אחד צריך להזהר בזה, ואתה צריך להזהר יותר מכל אדם.

מהו התיקון?
אחרי ותוך כדי האמור לעיל אתה צריך להרבות בטהרה. טבילה במקוה או במעין לעיתים קרובות – זה מטהר את הגוף וגם את הנפש והנשמה.
קריאת תהילים מקשרת אותך למי שתיקן את חטאו, תיקן מתוך כאב ושמחה ועשיה ותיקון ובנין עם ישראל – דוד המלך.
יש קוראים עשרה פרקים ויש יותר ויש קוראים את התיקון הכללי.

העיקר שהכל יהיה מתוך שמחה.