כיצד להתעלות בקדושה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 12/08/02 00:09 ד באלול התשסב

שאלה

איך מתעלים בקדושה?

איך שומרים על העינים?

הבנות שהייתי איתן בקשר מגיבות בשאלות מביכות.

ההורים לא כל כך מסייעים (בלשון המעטה)?

האם לעשות כן בהדרגה?

.

תשובה

בס"ד

ה"רווח" מקדושה גדול אלף מונים מההפסד המפוקפק של לראות עוד יד או רגל של בחורה המוצג לראוה לכל עובר אורח.
ככל שהאברים של הבחורה יותר חשופים - הבחורה יותר ויותר פרוצה וההנאה ממנה גובלת יותר ויותר בסכנה.

גם עיסוק מיותר עם בחורות טהורות וצדיקות לא מביא ברכה כשהוא נעשה בדרך שאינה טהורה - דהיינו לפני החתונה.
כל קשר עם בת או בחורה לפני חתונה - הוא לא טוב ולא מביא לשום דבר טוב.

זה לא קל, אבל דע לך כלל חשוב ביותר:
ככל שתשקיע יותר מאמץ בקדושה. ככל שיצטברו יותר ויותר פעמים שבהם תעצור בעצמך מלסובב את הראש אחרי בחורה חשופה כן יסתלקו מראשך המחשבות השליליות.

ככל שתסלק מראשך את המחשבות על בנות - גם הטהורות שבניהן - כך הם יבואו לראשך פחות ופחות. כל פעם שהתגברת ולא חשבת על בת שבאה למחשבתך - כך היא תבוא אליך פחות ופחות למחשבה עד שכמעט לא תבוא כליל.

כל ויתור מצידך יזמין עוד נסיון - ונסיון יותר קשה. עד שאדם שוקע ב"מחשבות כחולות" כמעט בלי יכולת לצאת מזה. עד שהוא חושב שאין מזה מוצא ל"ע.

והאמת היא שיש מוצא - שלב אחר שלב - יום אחר יום - שעה אחר שעה - מחשבה אחר מחשבה עד שמתנקים מזה לגמרי וזוכים לתפילת אמת - תפילה שנשמעת.

אם הבנות שחושבות שאתה כועס - אין קל להתגבר על זה. אמור להן שזה ענין שבינך לבין עצמך, מנסה להתחזק. לא נגדן ח"ו. אין מי שמבין דבר זה יותר מהן. רק שלפעמים יש גם להן יצר הרע. ולפעמים זו מחשבה טיפשית שאסור לאדם להתקדם והוא חייב כל החיים להשאר באותו מצב, כי כך היה וכך יהיה.
לא צריך להסביר יותר מידי. בודאי שאין טעם לשכנע. אמור את דעתך ושלום. את השאר הן כבר יבינו מאליהן. במקרה זה המעשים מדברים יותר טוב מהמילים.

לגבי ההורים שמתנגדים לעליתך. דע לך כי זו דרכו של עולם. תמיד הדור החדש מחדש ומשנה ומתפתח ואי אפשר לעצור את זה בגלל ההורים. רק מה שצריך זה כבוד אליהם ואהבה גדולה. כל זה בלי לותר כי הוא זה בדרכך.
באהבה ובנחישות בדרך - הכל ביחד.
זכור: כמו שאלוקים יצר בצעירים את הכוח להתחדש, כך הוא יצר בהורים את הכוח לקבל.

"הדרגה" היא דבר נכון. רק שלפעמים היא עצת היצר הטוב ולפעמים עצת היצר הרע. שים לב היטב מאיפה היא באה?
איך יודעים?
לפי התוצאה.

ואיך יודעים לפני כן?
כבר בתחילה תוכל לראות זה מקדש אותך או להפך.

בהצלחה