כיצד להשפיע?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 12/02/02 16:08 ל בשבט התשסב

שאלה

אני לומדת באולפנית, ובכיתתי ישנן בנות דתיות ושאינן דתיות.

חלק מהבנות משפיעות לרעה על שאר בנות הכיתה עד כדי כך שלאחר שלוש שנים ביחד 90% מהכיתה הפכה ללא דתית, והבנות הדתיות (שאני אחת מהן) הפכו למיעוט בכיתה.

מנהלי האולפנית, לא מודעים למה שקורה בכיתתי, למרות שניסיתי להסביר להם. גם אם יוציאו את הבנות המזיקות הכיתה תמשיך להיות כמו שהיא, ולכן איני מוצאת את מקומי בכיתה ואני מרגישה שונה. חשבתי על לעבור בי"ס, אך התנאים לא איפשרו. כמה מהמורים אמרו כי עלינו לנסות להשפיע על הבנות, אך איני יודעת כיצד אפשר לעשות זאת אם אני המיעוט ובקושי מישהו מקשיב לדברי?! האם עלי לעזוב את הבי"ס כמו שהוא, או אולי בכל זאת לנסות לשנות?

בתודה כהן.ה

תשובה

בס"ד

שלום

אם התנאים לא מאפשרים – תעשי את המקסימום שאת יכולה לשמור על עצמך.

אם דבריך נשמעים – אימרי. לא נשמעים – אל תאמרי.

אם התנאים מאפשרים – תעברי לבית ספר יותר טוב.