כיסוי ראש לרווקות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 20/05/02 09:23 ט בסיון התשסב

שאלה

לכבוד הרב שמואל אליהו שלום וברכה!

אנכי ספרדיה ושמעתי שכבוד הראשון לציון הרב עובדיה יוסף כתב שנשים לא נשואות צריכות כיסוי ראש בשעה שהן מתפללות או מזכירות שם שמים.

שאלותי לרב הן:א. האם גם לדעת מרן הראשון לציון הרב מרדכי אליהו ההלכה כן?

ב. אם כן האם עלי לכסות גם כאשר אני אומרת תהילים בלכתי ברחוב או כשאני מתבודדת?

תודה לכבוד הרב ובשורות טובות.

תשובה

בס"ד

אני לא יודע אם השמועה נכונה. בכל מקרה רוב מוחלט של הבנות הרווקות לא מכסות את ראשן. האמת היא שאני לא זוכר שראיתי אי פעם בחורה רווקה שמכסה את ראשה בעת ברכה או תפילה.

כך בכל אופן פוסק גם מרן הראשון לציון הרב מרדכי אליהו את ההלכה שרווקות לא חייבות לכסות ראשן.