כיסוי ראש בתוך הבית

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 19/06/02 03:49 ט בתמוז התשסב

שאלה

שלום!

האם יש חיוב או עניין, ללכת עם כיסוי ראש בבית? האם זה קשור בגיל הילדים? או האם הם בנים או בנות?

תודה

תשובה

בס"ד

פשט ההלכה שבתוך הבית אין "חיוב", יש רק "מעלה".
כשיש אורחים זה חיוב.
כשיש בנים – צריך לזכור כי הם לא יכולים לברך מול שער גלוי של אמא. זה כמובן לא נעים לאף אחד. הם צריכים להסתובב לכיון אחר כשהם מברכים על אוכל או ברכת המזון, זה לא חינוכי לא להם ולא לבית. לכן צריך יותר להקפיד כשיש בנים בגיל חינוך.
כל זה הוא בגדרי ה"חיוב". צריך לזכור את מה שמובא בגמרא כי מי שמהדרת במצוה זו של כיסוי ראש בבית - תראה פרי מבורך בילדים שלה. כמו האשה הקמחית שראתה הרבה בנים כהנים גדולים בגלל שלא ראו קורות ביתה את שערות ראשה.

בהצלחה