כיסוי ראש בחתונה

חדשות כיפה הרב שי פירון 12/03/02 15:42 כח באדר התשסב

שאלה

שלום לרב!

בע"ה אני אתחתן בעוד כחודשיים. השאלה שלי היא, האם לאחר החופה אני צריכה להתחיל ללכת עם כיסוי ראש (הכוונה היא אחרי שנצא מחדר ייחוד) או שלא?

תשובה

ב"ה

שלום לך,

שאלה זו שרויה במחלוקת הפוסקים.
לדעת רבים כיסוי הראש הוא רק לאחר ההתייחדות שבאה בליל החתונה וכך נהגו רבות מבנות ישראל.
אומנם, יש פוסקים הסוברים שכיון שבחתונה יש חדר יחוד ונמצאים בו זמן הראוי לביאה.
שמעתי מהרב אברהם שפירא, שגם מי שרוצה ללכת עם כיסוי ראש מיד לאחר החופה, צריכה לקחת בחשבון במידה וכל חברותיה לא נהגו כך, שאין במעשה זה מעין הוצאת לעז על בנות ישראל שהרי הרוב בציבור שלנו לא נוהגות כך. וכן, יש להמנע מחשש של יוהרה כאילו רק אני מקפידה על צניעות.
לכן, זה מאוד תלוי בך. מי את? כיצד את נוהגת כל השנה בעינייני צניעות ובהקפדה יתירה בהלכה? כיצד נוהגות חברותייך? מה מנהג מקומך?

בברכה,

שי