כיירים חשמליות בפסח

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 25/03/02 05:42 יב בניסן התשסב

שאלה

האם אפשר להכשיר כיריים חשמליות בפסח?ואם כן איך?(לדעת אשכנזים)

תשובה

בס"ד

כירים חשמליות שהסיר מונח על פלטת מתכת - באופן עקרוני צריכים ליבון את הליבון אפשר לעשות על ידי הדלקה זמן מרובה.

כירים שמונחות על פלטת זכוכית - אי אפשר להכשיר את הזכוכית שרותחת כיון שהיא כמו כלי חרס ויות רמזה כיון שאין לה הגדרה הלכתית ברורה שהרי אינה כמו הזכוכית של פעם. ויש מתירים ואנו לא נוהגים כמותם.

פלטה חשמלית של שבת - הכשרתה על ידי ניקוי ועירוי רותחין מכלי ראשון, וכמובן יעשה כן כאשר היא מנותקת מהחשמל. אחר כך יחמם את הפלטה לשעתיים ויכסה אותה בנייר כסף.

פלטה של שבת שמחממים עליה חמץ ישירות וכגון שמניחים עליה חלות מערב שבת, הרי היא כמו תנור שצריכה ליבון ואי אפשר ללבנה ולכן אי אפשר להכשירה לפסח.