כיבוד הורים

חדשות כיפה הרב אייל קרים 03/06/02 08:24 כג בסיון התשסב

שאלה

כבוד הרב,

אני מורה פרטית ואני מלמדת שיעורים פרטיים בתשלום. כשאני מלמדת בביתי ההורים שלי לפעמים מבקשים ממני כל מיני דברים שאני יעזור להם במשהו, אפילו דבר קטן שלוקח מס' דקות ולא תמיד אני יכולה להחזיר לתלמיד את הזמן שאני לא נמצאת איתו. מה עליי לעשות?

מצד אחד אני מכבדת את הוריי אך ייתכן שיש כאן גזל...

תודה!!

תשובה

ברור שאם נענית להוריך וחיסרת מזמנם שעליך להשלים להם את מספר הדקות או להפחית משכרך בהתאם. אולם השאלה כשאפשר לכתחילה לקיים את שניהם, גם כיבוד הורים וגם להשלים להם את זמנם האם את מחוייבת בכך. נראה שבאותו הזמן בו את משועבדת לתלמידותיך, הנך פטורה לגמרי ממצוות כיבוד הורים, וראוי שתסבירי להם זאת, כדי למנוע מהם עוגמת נפש.