כיבוד הורים

חדשות כיפה הרב בני לאו 21/04/02 12:39 ט באייר התשסב

שאלה

שלום

היחס ביני לבין אבי הוא כמעט כמו אל חבר. זה מתחיל בהתנהגות, איך שאומרים שלום ואפילו בהתפבטאות. הבעיה היא שזה בא ממנו ולא ממני וזה נראה שהוא נהנה מהמצב הזה.

האם המצב תקין? (אין כאן יותר מדי זלזול)

תשובה

לב שלום
אבא יכול להיות איש הסוד שלך, שותף להרפתקאות ואפילו למשחקים. אבל הוא לא חבר. יש ציווי לשמור על מרחק מסויים מאבא. אסור לקרוא לו בשמו, אסור להכנס בדבריו ועוד הלכות מסוג זה. הרעיון הוא שגם אם אבא נורא קרוב אלי יש ליצור דיסטאנס כדי שיהיה ברור שהוא אבא ולא חבר. תשים לב שמצידך אתה נוהג בכבוד והיראה הנכונים ותמשיכו להיות מחוברים, כמעט כמו חברים.
בברכה
בני לאו