כח המחשבה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 30/09/03 15:38 ד בתשרי התשסד

שאלה

שלום לרב! שלחתי לאיזה רב

(איני זוכרת מיהו-סליחה מראש..) שאלה זו, ולא נענתי מכיוון שהדואר האלקטרוני שלי לא היה טוב. עכשיו הוא בסדר. ומקווה אני כי למרות עיסוקיך הרבים תוכל לענות לי!

בזוהר הקדוש יש חשיבות רבה לכוח המחשבה. זאת אומרת אני יכולה "להזמין" לי דברים שחשבתי עליהם. למשל אם אבד לי חפץ מסוים אני יכולה למצוא אותו בעזרת חשיבה חיובית ולדמיין שאני מוצאת אותו ואכן כך.

שאלתי היא אם אני מדמיינת דברים גדולים יותר ממציאת חפץ , כגון היכן אגור או למי אנשא (מחשבות חיוביות כמובן) וזה לאט לאט מתחיל לקרות...אז האם לא שיניתי את גורלי??

האם "קילקלתי" את מה שהקב"ה הכין לי??

אולי הוא הכין לי דברים טובים יותר ממה שדמיינתי ואני מפסידה אותם כי "שיבשתי" זאת על ידי

מחשבותיי???

שתהיה לכולנו שנה טובה ומתוקה,וחתימה טובה!

תודה רבה רבה מראש!

אני.

תשובה

בס"ד

שלום לך.

שמחתי לקרוא שהקב"ה נמצא במחשבותייך. אבל - דעי לך שמחשבה אינה 'כישוף' או סיסמא להשגת משאלות!

[כח המחשבה] הוא כח חשוב ויקר שהתייחד בו האדם. זהו אחד הביטויים לצלם אלוקים שבו.

[מכח המחשבה] אפשר לפעול ולעשות דברים בצורה הטובה ביותר.

[מחשבה טובה] פועלת על האישיות. היא הופכת את האדם לטוב יותר, נעלה יותר, מזוכך יותר.

בעזרת מחשבה טובה אדם יכול להפוך את כל אישיותו. הגמרא אומרת שאם אדם רשע, הרשע הגדול ביותר, קידש אשה ואמר שהוא מקדש אותה בתנאי שהוא צדיק גמור - יש כאן ספק קידושין! מדוע? שמא הרהר תשובה בלבו!
כלומר, אם אדם שעשה כל ימיו מעשים רעים, ופתאום הוא תופס את עצמו, וחושב לעצמו: 'איך עשיתי זאת? אני כל כך מצטער!' הוא עשה מהפך שלם באישיותו.

המהפך לא הושלם, יש להגיע גם לשלב המעשה, אבל המחשבה עצמה עשתה הרבה מאוד.

ולכן [אם יש חפץ שאבד לך - הדרך למצוא אותו היא
א- לחשוב איפה הוא נמצא.
ב- לדמות את מציאתו.
ג- פשוט לקום ולחפש! ]

כל טוב, ובהצלחה רבה בחיים.