כוס זכוכית

חדשות כיפה הרב משה כ''ץ 13/01/02 15:21 כט בטבת התשסב

שאלה

האם אפשר לשתות מרק בשרי בכוס זכוכית ששתו בה קפה?

תשובה

לבעז שלום וברכה
שאלה זו תלויה במחלוקת הפוסקים כיצד להתיחס לכלי זכוכית, נפרת לפי כל השיטות:
ספרדים הנוהגים עפ"י מרן בשו"ע - זכוכית לא בולעת טעם מכיון שהיא קשה וחלקה. לכן אפשר להשתמש למאכל בשר ולמאכלי חלב אפילו חמים בתנאי ששוטפים היטב בין זה לזה.

אשכנזים, וספרדים הנוהגים עפ"י הבן איש חי (ש"א פרשת צו סע' י"ד).
אסור להשתמש בהם למאכלי בשר ולמאכלי חלב וצריך מערכת כלים נפרדת לבשר ולחלב.
מקורות:שו"ע או"ח ס'תנ"א סע' כ"ו,ובמשנה ברורה ס"ק קנג-ה ובשו"ע יור"ד ס' קלה סע'ח