כוחה של קללה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 13/06/02 06:21 ג בתמוז התשסב

שאלה

שלום

האם קללה שמישהו מקלל משפיע והאם יש הבדל בין הורים שמקללים לאנשים אחרים?

תודה.

תשובה

בס"ד

קללת חינם - לא תבוא.

אבל לפעמים יש קיטרוג כלשהוא על המקולל והקללה אכן משפיעה.
הגמרא במסכת מכות דף יא/א אומרת שאמהות הכהנים הגדולים היו מביאות אוכל לרוצחים בשגגה שלא יקללו את בניהם שימותו. ומקשה הגמרא ומה בכך שיקללו? הרי כתוב "כצפור לנוד כדרור לעוף כן קללת חנם לא תבוא"
ומתרצת הגמרא שזה לא לחינם כיון "שהיה להן לבקש רחמים על דורן ולא ביקשו"

הרי לך כי אפילו על חסרון בתפילה עלולה קללה להיות שלא לחינם ולבוא. על כן יש להמנע מלהכנס לפיהם של אנשים. ובודאי לא של הורים.

ולכן - אם קללו אותך - עשה התרת קללות.

ויקוים בך ובכל הקוראים תשובה זו הפסוק האמור בתורה "וְלֹא אָבָה יְהֹוָה אֱלֹהֶיךָ לִשְׁמֹעַ אֶל בִּלְעָם וַיַּהֲפֹךְ יְהֹוָה אֱלֹהֶיךָ לְּךָ אֶת הַקְּלָלָה לִבְרָכָה כִּי אֲהֵבְךָ יְהֹוָה אֱלֹהֶיךָ" (דברים פרק כג)

ומכוח הקללה אתה יכול ללמוד כמה גדול כוחה של ברכה. שיש להרבות בה בלי גבול. לפחות מאה פעמים ביום.