כוונות ויחודים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 31/05/02 10:54 כ בסיון התשסב

שאלה

שלום רב לכבוד הרב!

קראתי את מכתב 3186 וקראתי על שצריך לכוון עם כיווונים וייחודים

אני מנסה למצוא סידור בעל יחודים וכוונות אך אינני מוצא אנא אם תוכל לעזור לי לכתוב מספר כוונות ויחודים או שתכתוב באיזה ספרים אוכל למצוא ולקנותם

נ.ב שמעתי על סידור הרש"ש המהולל שבתוכו יש הכול! אך אינני יודע איך אפשר להשיגו.

תודה

תשובה

בס"ד

1- הכוונות הראשונות שכדאי לכוון הם הפירוש הפשוט של המילים. לכוון את הפירוש.

2- לרצות באמת את מה שמבקשים.

3- עוד סוד גדול אני רוצה לכתוב לך. את הכוונה הזו יש לכוון לפני אמירת המילה!!! לא אחריה. לא רק תוך כדי. לפני!! זאת אומרת שלפני כל מילה צריך לעצור קצת לחשוב על מה שאתה עומד לומר לכוון ולומר. זה לוקח קצת זמן. אבל זו הכוונה השלישית.

4- ברוב סידורי הספרדים מופעים הכוונות הבסיסיות. קנה לך סידור זה בכל חנות ספרים. וכוון משם. כשתבין מה כתבו שם - התקדם לסידור הרש"ש.