כוונה בעשית הציצית

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 10/08/03 10:58 יב באב התשסג

שאלה

בס"ד

לפני קשירת הקשר הראשון של הציצית יש לומר "לשם מצוות ציצית".

א. מהו המקור בשו"ע, ראיתי שיש לומר זאת על שזירה, ונדמה לי ששזירה אינה קשירה.

ב. ברור שאסור לדבר בין ה"לשם מצוות" לבין הקשירה הראשונה. שאלתי היא האם מותר לדבר אחר כך במשך קשירת אותה כנף: לכתחילה ובדיעבד. אנא ציין את המקור.

בתודה.

תשובה

בס"ד

שלום רב !

1. המקור – לעשיית הציציות לשמה – הוא בדברי הגר"א שהובאו במשנה ברורה הלכות ציצית סימן י"א סעיף ט"ו. וצריך לעשותן לשמן. וזה נכון ש"שזירה" אינה קשירה אך היא בכלל עשיית הציצית שמחייבת לשמה.

2. לא כדאי לדבר מזמן התחלה ועד סוף. אם דיבר יחזור ויאמר לשם מצוות ציצית אם לא אמר ודיבר הציצית כשרה גם כך. המקור – בדברי הבן איש חי הלכות ציצית שנה א'.

כל טוב.