כבוד הרב

חדשות כיפה הרב אייל קרים 04/06/02 11:00 כד בסיון התשסב

שאלה

תודה על תשובתך, אבל אני לא מרגישה בנוח לדבר על זה בשיחת טלפון, אשמח אם תוכל לענות לי באתר, אם לא, אודה לך על עזרתך...

תשובה

מה שהינך מוטרדת מכך שחברותיך כבר נשואות, וחלקן אמהות לילדים, לא צריך להעכיר את מצב רוחך. בנות רבות, וגם בנים, נישאים בגילאים מאוחרים ולא תמיד בגלל שמתעצלים, אלא משום שאינם מוצאים את בן זוגם. "מה אשה לאיש" (מועד קטן יח:) ולכן מוטל עליך להמשיך ולהפגש עד שגם את בע"ה תמצאי את בן זוגך.
בנוגע לחשש שמא אינו בן זוגך שעליו הכריזו ארבעים יום קודם יצירת הולד (סוטה ב.). ראשית, לא נוכל לדעת אם אכן זהו בן זוגך או לא. שנית, גם אם תמצאי מי שאינו בן זוגך מה בכך. כבר כתב הרמח"ל (ילקוט ידיעות האמת עניני זווג) "לא כל אחד נוטל את בן זוגו, ואם כן ודאי הנשמות הן משורשים חלוקים, איך יתחברו?! אך סוד הענין, כי מלבד השורש אשר לנשמות יש להם בית. . . . ובהיות שתי נשמות ראויות להתחבר לצורך בחינת תיקון אחד, יבנה להם בית חדש, כי הוא עומד להתחדש לי הצורך, והוא דבר יכול להתחדש אפילו שלא בסדר הנמצא כבר. . . ולכן בית חדש ימציא הקב"ה לנשמות האלה, ובבחינת בית זה נמצא ביניהם חיבור. וסדר זה אלוקים מושיב יחידים ביתה"