כבוד האדם-בינו לבינה

חדשות כיפה הרב שי פירון 14/01/02 11:59 א בשבט התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום.

אני בן 15.5 ושאלתי היא:

יש לי חברה אני בקשר מצוין איתה אנחנו עושים הכל ביחד.

בזמן האחרון בבית ספר שלי הרב שלי התחיל לדברעל בנים ובנות.

גם קראתי כמה מכתבים שענית עליהם וגיליתי שמאז שיש לי חברה שמתי לב שעברתי על הרבה איסורים חשובים.

התחלתי להתחזק ואפילו הרב שלי אומר לי שהוא שם לב שחל בי שינוי, גם אני מרגיש בשינוי

הבעיה הכי גדולה היא שאני לא מסוגל ללכת ולהיפרד מחברה שלי ככה פתאום היא לא תקבל שום סיבה למה נפרדתי ממנה גם אם אני יסביר לה זה לא ישכנע אותה.

אני לא אחד שאוהב לפגוע באנשים ובמיוחד לא במישהי שאני אוהב. אני פשוט לא מסוגל ללכת ולהגיד לה שזהו זה נגמר.

הודה לך באם תייעץ לי מה לעשות ואולי עם תוכל גם להגיד לי מה להגיד לה

בתקווה שתענה

אני.

תשובה

ב"ה,

שלום לך,

ראשית, אני מתרשם מהדרך היחודית בה אתה מתמודד עם הסוגיה. אין לי ספק שהדרך בה אתה מתמודד מעידה על בגרות רבה. גם העובדה שאתה מתחשב ברגשותיה של הבחורה מעידות על כך שאתה בוגר והרגישות היא חלק מרכזי מאורחות חייך. לכן, אינך רוצה לפגוע בזולת.
שנית, אני משוכנע שאתה צריך למצוא דרך נכונה לסיים את הקשר או לכה"פ להפחית את החיכוך בינך לבין חברתך.
אני ממליץ לך לעשות זאת בשלבים.
בתחילה, שתף אותה במה שעובר עליך. ספר לה שאתה מעוניין להתחזק מבחינה דתית. ספר לה על כך שאתה מעונין להקפיד יותר במצוות. אם היא מרגישה קרבה אמיתית אליך, היא ודאי תגלה הבנה ואף תעודד אותך, שהרי מי לא רוצה שהקרוב אליו ירגיש טוב.
אח"כ, הסבר לה שחלק מההתקדמות שלך מוביל אותך לרצון שהפגישות בניכם יהיו בהתאם להלכה. אל תפגש איתה כשיש מצב של יחוד, וכו'. יש להניח שהדבר יעורר התנגדות מסויימת. הסבר שזה עקרוני. ונסה לומר שיתכן והקיטוב הזה מצביע על כך שהקשר לא בריא ולכן נכון להקפיא אותו.
על תדבר על ביטולו, על הפסקתו. דבר על הקפאה, השהיה. תאמר שהזמן יהווה מבחן אמיתי לאיכות הקשר.
ובעז"ה, כאשר תגיעו לגיל המתאים, אזי תוכלו לחדש את הקשר ולהובילו לבניית בית בישראל.
אל תרגיש שאתה פוגע בה. הפגיעה יכולה להיות רק בדרך בה אתה מציג את הדברים. אבל עצם הרגשתך, עצם הרצון שלך - אין בו משום פגיעה.

בברכה,

שי