יש או אין נבואה בימינו

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 11/05/02 14:17 כט באייר התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום,

במאמר שמישהו כתב בשו"ת על חידוש המלכות בישראל היה כתוב שהרבי מילובאביטש היה נביא

והרי מאז חורבן בית שני פסקה נבואה מהעולם (יש אומרים שניתנה לשוטים) אז כיצד ייתכן הדבר?

תשובה

חלק מהגלות היא העובדה שפעם היו בעם ישראל נביאים לרוב, כפליים כיוצאי מצרים. כמעט בכל שכונה היה נביא. ומאז החורבן הראשון נפסק מעם ישראל הכוח הזה במלוא עוצמתו. אבל - הוא לא נפסק לגמרי. חכמינו אומרים שמאז חורבן בית המקדש ניתנה נבואה לשוטים אבל לא ניטלה מן החכמים (כמו שרגילים לומר בטעות). וכך כתוב בגמרא בבא בתרא דף יב/א
"מיום שחרב בית המקדש ניטלה נבואה מן הנביאים וניתנה לחכמים" אטו חכם לאו נביא הוא ? האם חכם אינו נביא. אלא אומרת הגמרא שאע"פ שניטלה מן הנביאים – היא לא ניטלה מן החכמים. ובהמשך הגמרא כתוב שהנבואה ניתנה לשוטים ולתינוקות".

אין שום מי שחושב כי הנבואה לא תחזור בעתיד. היא תחזור באיזה שהוא שלב לכל העם ולכל בשר. "אשפוך רוחי על כל בשר". צריך לצפות לזה ולהתכונן לימים הללו.

הרבי אמר בזמנו שהנבואה חזרה לעם ישראל. וזה חידוש גדול וחשוב.
הרבה חשבו שהוא מדבר על עצמו. אבל מי שהקשיב לדבריו הבין שהוא מדבר על התופעה ואולי גם על עצמו. חלק מחסידיו הבינו את זה רק על עצמו וזה בודאי לא הייתה כוונתו. חלק הבינו שזה גם עליו ונראים הדברים.