ישיבות תיכוניות לכתחילה או דיעבד

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 17/06/02 13:49 ז בתמוז התשסב

שאלה

בס"ד

שמעתי שהרב אומר שישיבות תיכוניות, אינם האידיאל.

ורציתי לשאול על זה, שהרי הרב משה צבי נריה זצ"ל הקים את הישיבות התיכוניות???? והרב שפירא שליט"א הקים את הישיבה לצעירים, וזה היה בתמיכתו של הרב צ"י קוק זצ"ל????

אז איך זה ייתכן????

תשובה

בס"ד

כולם הקימו את הישיבות הללו בדיעבד, כי זה מה שהציבור היה צריך.
הרב צבי יהודה מאוד התנגד שה"ישיבה לצעירים" שליד מרכז הרב תהיה או תקרא "ישיבה תיכונית" שילמדו בה אנגלית וכד'. הוא הסכים רק ללימודי קודש ולמביא אליהם. לכן מי שרצה ללמוד שם אנגלית היה לומד את זה בחוגים פרטים מחוץ לישיבה.
הוא הסכים שילמדו שם רק מה שהכרחי ללימוד תורה.
אלה העובדות שאני מכיר על עצמי שלמדתי בישיבה לצעירים וכך היה שם עם האנגלית. מי שרצה למד אנגלית ב"תקותינו" מהסיבות שמניתי לעיל.

מסקנה:
הכל רק בדיעבד.
אגב. כך גם כתוב בשולחן ערוך. ואם יש משהו שונה מהשולחן ערוך שנאמר או נכתב על ידי רבנים - בודאי זה לא לכתחילה.

בהצלחה