ישיבה תיכונית

חדשות כיפה הרב שי פירון 11/06/02 06:47 א בתמוז התשסב

שאלה

לכבוד הרב שי!

אני פונה בשל העובדה שהינך ראש ישיבה תיכונית, ושאלתי היא: האם ישיבה תיכונית היא מוסד אידיאלי, או שהיא מוסד של דיעבד, משום שההורים רוצים בגרות, לכאורה חשבתי שיש אידיאל בשילוב של לימודי חול וקודש, כמימוש אידאל תורה ועבודה, אך סיפרו כי הרב נריה (מקים ישיבות בנ"ע) התנגד ללימודי חול, ובנוסף קראתי ב"גדול שימושה" שהרצי"ה אמר שהוא מתנגד שיקראו לישיבה תיכונית בשם הזה, משום ש"ישיבה" זה מקום של תורה נטו...

מה דעת הרב בנושא?

תשובה

ב"ה

שלומות!

קשה לי להגיב על שאלתך בעיקר לאור העובדה שאתה מצטט שניים מגדולי עולם שעפר אני תחת כפות רגליהם. היאך אוכל לומר אחרת?

יחד עם זאת, אני מבקש לעשות חלוקה מהותית בין שני עניינים:
לימודי חול שיש בהם ביטוי למעלת האדם, להכרותו עם העולם, להגברת האמונה שלו בקב"ה, על אלה נאמר שיש בהם חכמה והיא חשובה ומשמעותית, וידוע שגם הגר"א שהקפיד ביותר על ביטול תורה עסק בהם.
לעומת זאת, לימוד שכל מטרתו היא הישגים ותעודת בגרות מצריך מחשבה אחרת לחלוטין.
לכן אינני רואה בשלילה לימודי חול ברמה העקרונית. להיפך, לפי דעתי בחלק גדול מהמקרים זה מועיל וחשוב וחיוני.
יחד עם זאת, אינני רוצה להעלים את הבקורת החריפה שיש לי מהמתכונת הנוכחית של הישיבה התיכונית.
לכן, הישיבה התיכונית כרעיון המשלב למודי קודש עם לימודי חול הינו רעיון רציני וטוב. לעומת זאת הביצוע, צריך בדירה תיקון ושינוי

בברכה,

שי