ישיבה בשיכול רגלים ועוד

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 25/03/02 15:04 יב בניסן התשסב

שאלה

שלום כבוד הרב,

הצטברו לי מס' שאלות הלכתיות והרי הן:

1. האם מותר לשבת בשיכול רגליים? (אנא התייחס לדינן של נשים).

2. באילו חלקים מן התפילה חייבת האישה?

3. האם מותר לאישה היודעת כי היא נושאת בגנטיקה שלה מחלת ניוון שרירים להינשא? (ומה בדבר דינו של הגבר?)

4. מתי מותר לעשות שימוש באבידה שנמצאה?

5. האם מזונות הנאכלים כשהם טבולים במשקה מצריכים נטילת ידיים תחילה? (ומה תהא ברכתם?)

תודה מראש.

תשובה

בס"ד

1- אם זה מגלה את הירך או את השוק - אסור. גם אם זה לא מגלה אבל זה לא צנוע - כנ"ל.
גם אם זה צנוע אסור בבית כנסת כי זו ישיבה של גאוה ובזה גברים ונשים שוים.
כנ"ל בפני מי שחייבים בכבודו.
2 - תפילת שמונה עשרה פעם ביום זה מש חיוב.
יש אומרים פעמים ויש שלוש.
כדאי כל התפילה עם כל הברכות.
3- מותר וצריך לטפל במחלה. וגם להודיע לחתן. אמנם באחוזי סיכון מועטים אין צורך להודיע ובענין זה צריך עצה מסודרת עם רב מבין ענין. ממליץ על מכון פועה 025375050,
4- אחרי שלושים יום שהבעלים נתיאשו ואחרי שפרסמת את האבידה ולא באו לדרוש אותה. את מעריכה את שוייה ורושמת במקום בטוח את סימניה ואת שוייה ויכולה להשתמש. אחר כך כשיבוא מישהו ויתן סימנים - תני לו את שויה המקורי.
5- אם המשקה רותח - לא אם קר כן. ברכתם מזונות.

חג שמח