ישו הנוצרי וזבובים בכוס תה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 22/07/02 16:52 יג באב התשסב

שאלה

שלום לכבוד הרב,

זבוב נכנס לתבנית אוכל שחוממה בתנור. רק לאחר האכילה התגלה הזבוב ברוטב התבשיל והוא נמצא מת ויתכן והוא שהה ברוטב בזמן החימום. מה הדין של התבנית ושל התנור? האם ח"ו יש פה כשלון בשוגג של אכילת מאכל שהתבשל בו שרץ?

תודה לכבוד הרב

תשובה

בס"ד

הזבוב הוא נותן טעם לפגם ולכן אין חשש כשרות באוכל. אבל כמובן יש נפש רגישה שלא תאכל מאכל כזה. רוב בני אדם יציאו את הזבוב ויאכלו את האוכל או ישתו את התה.

-------
אגב ענין זה כדאי לשים לב למה שכתוב בגמרא גיטין דף צ/א

"תניא היה רבי מאיר אומר כשם שהדעות במאכל כך דעות בנשים.
יש לך אדם שזבוב נופל לתוך כוסו וזורקו ואינו שותהו וזו היא מדת פפוס בן יהודה שהיה נועל (את הבית) בפני אשתו ויוצא.
ויש לך אדם שזבוב נופל לתוך כוסו וזורקו ושותהו וזו היא מדת כל אדם שמדברת עם אחיה וקרוביה ומניחה.
ויש לך אדם שזבוב נופל לתוך תמחוי מוצצו ואוכלו זו היא מדת אדם רע שרואה את אשתו יוצאה וראשה פרוע וטווה עם בני אדם בשוק ופרומה משני צדדיה ורוחצת במקום שבני אדם רוחצין. זו מצוה מן התורה לגרשה שנאמר כי מצא בה ערות וגו' ושלחה מביתו".

רק לשם ההשכלה כדאי לדעת כי אשתו של פפוס בן יהודה בסוף בגדה בו ונולד לה ממזר וקראו לו "בן סטדא". דהיינו "בן של סוטה זו".
עליו נאמר ב
מסכת שבת דף קד/ב
תניא אמר להן רבי אליעזר לחכמים והלא בן סטדא הוציא כשפים ממצרים בסריטה שעל בשרו אמרו לו שוטה היה ואין מביאין ראיה מן השוטים

יש אומרים שזה היה ישו בכבודו ובעצמו שכידוע היה ממזר גמור. אבל יש חולקים ואומרים שזה לא היה ישו

אבל ברור שהיה מסית ומדיח שכן כתוב בגמרא

ירושלמי מסכת יבמות דף פד/א
. כיצד עושין לו להערים עליו מכמינים עליו ב' עדים בני אדם בבית הפנימית ומושיבין אותו בבית החיצון ומדליקין נר על גביו כדי שיהו רואין אותו ושומעין את קולו שכן עשו לבן סטדא בלוד שהכמינו לו שני תלמידי חכמים והביאוהו לבית דין וסקלוהו
.

אעפ"כ אומר ה
תוספות הרא"ש על מסכת שבת דף קד/ב
בן סטרא - אומר ר"ת כל האומר בן סטרא הנוצרי אינו אלא טועה דהא פפוס בן יהודה בימי ר' טקיבא היה כדמוכח בפרק בתרא דברכות ויש"ו היה בימי ר' יהושע בן פרחיה כדאיתא בפרק שני דסוטה ולא כר' יהושע בן פרחיה שדחאו ליש"ו בשתי ידיו ור' יהושע בן פרחיה קדים לי' טובא לר' עקיבא: