ישוב הארץ והחרדים

חדשות כיפה הרב שי פירון 22/08/02 01:03 יד באלול התשסב

שאלה

ב"ה

שלום כבור הרב.

בשיחה שהיתה לי עם חברה, העליתי את העובדה שאני מתנגדת לרעיון ע"פיו החרדים לא משרתים בצבא, שהרי מצוות ישוב הארץ שקולה כנגד כל המצוות ומוטלת על כל אדם ואדם, מה גם שניתן לשלב בין לימוד תורה לבין שירות בצבא. היא כתגובה טענה שהחרדים מקיימים את מצוות פרו ורבו, ובכך תורמים רבות למדינת ישראל, מסיבות רבות. רציתי לדעת מה כבוד הרב חושב על כך.

תודה

תשובה

ב"ה

שלומות,

הויכוח בינך לבין חברתך, דומה במידה רבה לשאלה המצחיקה: את מי אתה אוהב יותר: את אבא או את אמא?!

החיים מורכבים מערכים רבים המשלימים זה את זה ובונים בנין אחד שלם של חיים. כשם שבגוף האדם, למרות שהלב הוא איבר משמעותי וחשוב אין לו ערך ללא יד, כפי שאין לרגל ערך ללא אגן וכן הלאה. הכל יחד יוצר גוף אדם שלם ומשמעותי.
לכן, אינני רואה דרך לדון בשאלתכן למעט ההבנה הבסיסית שהשרות בצבא הוא מצווה חשובה כמו גם הרחבת המשפחה והתרומה להמשך קיומו של העם.

בברכה,

שי