יראת שמיים-בידי מי?

חדשות כיפה הרב שי פירון 11/05/02 15:04 כט באייר התשסב

שאלה

שלום,

"הכל בידי שמיים חוץ מיראת שמיים"

אבל... יש פה רק חצי תשובה. הרי לא כתוב בידי מי יראת שמיים. אולי היא בידי רבנים שינסו לקרב אותנו לזה, או כמובן על ידנו, אבל באמת אני לא מבינהנ למה זה לא יכול להיות בידי שמיים.

נכון שיראת שמיים זאת בחירה חופשית, אבל בכל מקרה יש את החלק של הקב"ה בבחירה הזאת.

שאלתי בעצם היא שני חלקים:

א- בידי מי יראת שמיים?

ב- למה יראת שמיים לא בידי שמיים?

בתקווה להמשך האמונה,

שירלי

תשובה

ב"ה

שרלי,

האמירה שהכל בידי שמים חוץ מיראת שמיים ,מגדירה את מקומו החשוב של האדם בבריאה.
משמעותה העמוקה היא שהכל בידי האדם. כלומר: הקב"ה נותן לנו כ ל י ם אבל אנו אמורים לממש אותם. זה תלוי בבחירה החופשית שלנו. הקב"ה נתן לכל אחד תכונות, יראת השמים מביאה לידי ביטוי את היחס העקרוני שלנו לחיים ומתוך כך היא מגדירה את תוצאות הבחירה. יראת שמייםעליה מדברים חכמים הם המשקפיים שבאמצעותם אנו מתבוננים על המצאות. המשקפיים מסייעים לנו לראות את תמונת המצב בעולם בו הסתכלות בעין רגילה לא מספקת. ניתן לבחון את העולם במשקפי הגאווה, במשקפיים של אופטמיות במשקפיים של רמיה. אנו עושים מאמצים לבחון את המציאות במבט מעמיק המסייע לנו לכונן את דרכנו נכונה ולהוביל את כשרונותינו אל הרצוי.

בברכה,

שי