יצירת קשר עם רב או דמות רוחנית

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 03/07/02 20:05 כג בתמוז התשסב

שאלה

רבנים רבים מציעים לשואלים במסגרת שו"תים שונים להתיעץ עם רב או עם דמות רוחנית שמכירה את השואל באופן אישי או,במקרה שמדובר בתנועת נוער, ברב שמכיר את הסניף ואת אופיו באופן אישי.הבעיה היא, שלפעמים אין עם מי להתיעץ.יש אנשים ובני נוער רבים שאין בסביבתם דמות רוחנית או אם יש,פשוט אין באפשרותם ליצור עמה קשר ישיר ממשי (אולי זו הסיבה שהשו"תים זכו להצלחה גדולה כ"כ,לפחות על חלק מהשאלות מתברר שיש את מי לשאול.)כך גם לסניפים רבים אין אף רב שתומך ומכוון את הסניף כך שפעמים רבות אין עם מי לדבר.איפה אפשר למצוא בנאדם ברמה רוחנית גבוהה שאפשר ליצור איתו קשר?מה אני,בתור נערה,יכולה לעשות מאחר ובעייתי יותר מבחינתי למצוא אדם כזה ואף ליצור קשר עם רב?

תשובה

ב"ה כ"ד תמוז תשס"ב

לנגה שלום!

ב"ה בתקופתנו התרבו תלמידי חכמים בכל מקום בארץ, אני מציע לך לברר במקום מגורייך מיהם תלמידי החכמים, שגם עוסקים בחינוך ויש להם קשר טוב עם בני נוער ועם הציבור הרחב. תלמיד חכם גדול הוא יקשיב לשאלותייך, וישתדל לענות או שישלח אותך למי שלדעתו יוכל לעשות זאת בצורה הטובה ביותר.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת