יציאה למחנה בנ

חדשות כיפה הרב שי פירון 02/06/02 06:40 כב בסיון התשסב

שאלה

לה"ו

שלום

חברות שלי ואני בבעי'ה- אנחנו לא יודעות אם לצאת למחנה בנ"ע או לא (בגלל כל הבעיות מבחינה דתית), מצד אחד האוירה וההתנהגות במחנה על הפנים מבחינה דתית, אבל מצד שני אנחנו מאוד רוצות לצאת, ובנוסף מדריך בסמינריון שהיה לנו אמר שכדאי לצאת בשביל להעלות את הרמה, ואם רוצים אפשר לבקש להיות ב"רובע" נפרד (הארוחות בנפרד, יוצאים למסלול בנפרד, אבל בעיקרון כל הזמן נמצאים עם בנים ג"כ). מה לעשות?

תודה מראש.

תשובה

ב"ה

שלומות!

אני חושב שהיציאה למחנה הינה חלק מהותי מהשהות בתנועת הנוער. יש במחנה ערך חינוכי גדול שבא לידי ביטוי בכל מערכת היחסים שנוצרת בו. אני לא חושב שמי שהולך ךבני עקיבא כל השנה - לא צריך לצאת למחנה.

יחד עם זאת, חשוב לעשות מאמץ שכל הערכים החינוכיים הללו יתפסו מקום רחב ומשמעותי ולא מקום סתמי. שהמחנה לא יהיה מקום להוללות.

לכן, אני מציע לצאת תוך הקפדה על הכל, תוך הפיכת המחנה לאתגר בו אנו מוכיחים לעצמנו עד כמה הליכותינו מלווים אותנו כראוי גם במחנה השניתי.

בברכה,

שי