יסורים של תשובה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 31/03/02 01:35 יח בניסן התשסב

שאלה

ב"ה

כבוד הרב

נפלתי.

איך מתגברים על היסורים של התשובה?

(השאלה מצונזרת מטעמי פרטיות)

תשובה

בס"ד

שלום

קראתי את שאלתך הכואבת, אני יכול לספר לך שכל מי שעבר את התהליך הזה שקוראים לו "תשובה" התהליך שאת עוברת כעת, יספר לך שאת חווה את "היסורים של התשובה".
את משלמת על כל ה"הנאות" שהיו לך בירידתך. את משלמת אותם ביסורים ממרקים.

יש שתי דרכים לתקן.
האחת היא לקבל אותם באהבה - לדעת כי הם הסולם שעליו את עולה לדרגה של בעלת תשובה.
השניה היא לשוב מאהבה. זו דרגה הרבה יותר קשה שמצריכה הרבה יותר מאמץ וכוחות נפש אבל במסלול הזה נעלמים כל היסורים ואינם.
המציאות הרגילה של החיים שתשובה מיראה ותשובה מאהבה באים כשהם קשורים זה בזה. כפי החלק של ה"אהבה" בתשובה שלך כך ימעטו יסורי הנפש של הריחוק שאת מרגישה.

מתי יהיה הסוף לכל זה?

כשתתנקי לגמרי - כשהתשובה שלך תהיה תשובה שלמה. שמעתי מרבותי שבשעה זו מקבלים אות משמים.
אבל לפני כן יהיה לך "מבחן מסכם". זה מגיע בדרך כלל בצורת נסיון קשה כמו הנסיון שעברת. את צריכה להכין את עצמך מעכשיו להתמודד מולו. כשתעמדי בנסיון זה שיסחוט את כל כוחות הנפש שלך - אז תדעי שזה כבר מאחריך.
מובן ופשוט שצריך לברוח מהנסיון הזה כמו מאש, ויותר. כי מי שמביא אותו על עצמו עלול הביא אותו מוקדם מידי ולא לעמוד בו.

מה התיקון שלך?

להוציא יקר מזולל. ללמוד מנסיונך ולהשתמש בו על מנת לעזור לבנות אחרות שעומדות ליפול מהמכשול שהפיל אותך.
לעזור להן לפני הנפילה.
לעזור לאלה שנפלו לצאת ממנו.
לעזור לאלה שיצאו לשקם את עצמם.

זה יכול להיות בעבודתיך בהדרכה.
זה יכול להיות במפגשים "מקריים".
זה יכול להיות בצורה מכוונת לכתוב על כך מאמר או ספר. לאתר כיפה או לעיתון אחר.
באופן אנונימי או בגלוי.

צריך להשקיע בזה הרבה מחשבה אבל לפי סגנון שאלתך אני רואה שיש לך כתיבה רהוטה - נצלי את הכוח הזה לטובה.

בהצלחה