ימין קודם שמאל

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 20/01/02 15:14 ז בשבט התשסב

שאלה

למה צריך להשים את הנעלייים בבוקר ימין שמאל- שמאל ימין ולהוריד הפוך? האם אפשר לסדר את הנעל בלי להוריד אותה? האם כשמסדרים צריך גם ליטול יידים?

תשובה

שלום

אנחנו במחשבה רגילה מזלזלים בגופנו ולא נותנים לו את החשיבות הראויה האמיתית שלו.
צריך לתת לו - לא יותר מידי ולא פחות מידי.
לא יותר מידי לטפח אותו ולחשוב שהוא הכל כיון שבסופו של דבר כל גוף יפה או חזק ככל שיהיה ירקב בעפר.
לא פחות מידי כיון שהאדם נברא בצלם אלוקים.
ולכן לכל אבר יש חשיבות שלו - יש יותר חשוב ויש פחות, יש קודם ויש אחר כך.
לכל אבר יש משמעות עצומה וגדולה לאין ערוך ולכן אנחנו צריכים להרגיל את עצמנו להתיחס נכון לגופנו. ימין קודמת לשמאל.

אחרי נעילת הנעלים - צריך נטילה.