יין של חילונים3

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 29/06/02 15:59 יט בתמוז התשסב

שאלה

לאור התשובה שלך על איסור שתית יין עם חילונים ועל כך רציתי לשאול

בכל ליל שבת בצה"ל נעשה קידוש מרכזי בחדר האוכל לפי דבריך יש איסור להשתתף בסעודת שבת כזו כאשר ברור שגם חיילים שאינם דתים משתתפים

תשובה

בס"ד

מצוה גדולה להשתתף בליל שבת בצה"ל בקידוש מרכזי שנעשה בחדר האוכל.
מצוה לאהוב כל יהודי ומצוה לקרב יהודים לאביהם שבשמים.
מצוה גדולה לקרב אותם לסעודת ליל שבת,
להיות איתם
לאהוב אותם,
לשיר איתם שירי שבת וכד'

רק אם ח"ו יש שם אוירה של ליצנות או ניבולי פה וכד'. טלויזיה דלוקה או עישון בפרהסיה וכד' אין חובה להיות יחד איתם.

למה?

כי זו לא המציאות שאפשר לקרב לבבות. זו מציאות של לבכות ושבת היא לא הזמן המתאים לבכיות.

זה נכון שיש איסור לקירבה בלי מחיצות כמו שכתבתי בתשובה
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=7735
אבל כמו שיש סייגים לקירבה - יש חובה להיות עם אחד שאוהב אחד את השני.

עוד צריך לזכור כי כל היינות שמסופקים בצהל הם לא "ממש יין" כי הם מבושלים, אין עליהם את החשש של יין שנגע בו מחלל שבת.
וראה https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=9005

והאמת והשלום אהבו