ייחוד במעלית

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 07/03/02 15:35 כג באדר התשסב

שאלה

בס"ד.

לכבוד כבוד הרב שלום.

רציתי לברר משהו בקשר לייחוד.

האם- כאשר אני נמצאת במעלית עם עוד בן אחד, זה נחשב ייחוד? אם הבן הזה לא מדבר איתי- זה אסור? ואם כן מדבר- מה קרוה בכל המקרים האלו? אשמח מאד לשמוע את התשובה.

וכן, האם אסור להיות בחדר נעול עם בן אחד? למרות שזו קומת קרקע ויש עוד חדרים במבנה וכדו'.

תודה רבה.

תשובה

בס"ד

1- לשאלת המעלית התשובה היא תלויה בשני דברים א] כמה זמן תהיו יחד במעלית לבד. ב] איזה הרגשות זה מעורר בך. אם מדובר בעליה ארוכה – אסור. אם זה מעורר בך הרגשה של קירבה (נעימה או לא) – כנ"ל.

2- לשאלתך על חדר נעול –ודאי אסור.