יחסי ערבים יהודים באוניברסיטה

חדשות כיפה הרב שי פירון 28/08/02 00:38 כ באלול התשסב

שאלה

שלום לכבוד הרב,

אני סטודנטית במקצוע פרהרפואה אשר ניתן ללמוד אותו רק באוניברסיטה. יחד איתי לומדים הרבה ערבים, עם הזמן אני מתקשה יותר ויותר לדעת כיצד עלי להתייחס אליהם בתקופה כה מתוחה בתור יהודיה ודתיה. מצד אחד אני חשה רצון לריחוק אך מצד שני יש ענין של ונשמרתם לנפשותיכם, שמחייב אותי להתייחס אליהם כשווים. אם כבוד הרב יוכל לייעץ כיצד לנהוג אודה לו מאד.

תשובה

ב"ה

אני מבין את המורכבות של השאלה.
מחד, אני חש שהרגש הטבעי מחייב למאוס בקשר עם מי ששייך לעם בשעה של מלחמה אך בה בעת, חשוב להתייחס לכל אדם באשר הוא אדם.
יש לבחון את האהבה לאדם ואת הנסיון שלא לאבד את הרגישות האנושית והמוסריות בקשר לזולת.
לכן, יש להקפיד על יחסים נימוסיים קורקטיים מחד, המכבדים כל מי שנברא בצלם, מבלי להתעלם מהקשיים הרבים המלווים קשר זה.

בברכה,

שי