יותר מידי טוב לי

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 04/09/05 16:02 ל באב התשסה

שאלה

שלום כבוד הרב ותודה רבה!

יש לי בשנה האחרונה הרבה הירהורים על כך שכ"כ טוב לי מבחינה חברתית מבחינת המשפחה מבחינת הלימודים וכו... ולמה זה מגיע לי?!

איפה הנסיונות הקשים שה' מעמיד אחרים?!

ואני תמיד תוהה לעצמי אולי הניסינות הקשים האלה יבואו עליי בהמשך השנים וזה ממש מפחיד!

המחשבות האלה באמת יכולות לבנות דברים!

ואסור לחשוב כך!!!

אני צריכה להודות על זה שטוב לי!!!

וברור לי שהכל לא מתוקן אצלי ויש לי כברת דרך!

יש לי לעבוד על מידותיי לשפר את מצוותי מלא מלא דברים אבל הם דברים שכל אחד צריך להשתפר ולהתקדם רק שיש אחרים שנוספים להם עוד כמה ניסיונות ממש קשים! אם זה פציעה גופנית התעסקות עם המוות וכו... אני לא יודעת איך להפסיק מחשבות אלה!

אנא כבוד הרב הצע לי תרופה למכה!

תשובה

בס"ד

לכל אחד בחיים יש מסלול חיים אחר. תפקידים אחרים. נפש אחרת ומשימות אחרות.

כל אחד מקבל כוחות לפי המשימות שיש לו לבצע, וכל אחד עובר נסיונות להכשיר אותו למשימות שלו. משימות שנגזרות מהתפקיד של הדור כולו שהאדם חלק בלתי נפרד ממנו.

חלק עוברים יסורים קשים. אבל לא כל אחד צריך לעבור את היסורים הללו. יש כאלה שעברו את זה בדרך אחרת. (גלגול? זכות אבות?)

יש עוד אפשרות. לפעמים אלוקים מתכנן עבורך הרבה עבודה למען עם ישראל. לכן אתה מקבל כעת נחת רוח והרבה אפשרות לצבור כוחות.

אנחנו לא יודעים ולכן מה עליך לעשות?

להכין את עצמך לתת למען עם ישראל.
כל מה שקיבלת. כל השקט שיש לך. כל הנחת וחוסר היסורים נועדו לתת לך עוצמה לעשות למען אחרים.
תכין את עצמך.
תתן.
תעשה.
תאיר פנים למי שאין לו.
תתרום.
תתפלל על מי שחסר לו.
תעזור בגוף בממון ובנפש.
תסייע.

בהצלחה